Leto je konečne tu a s ním aj studené hlavné jedlá, ktoré každý z nás v tomto teple ocení. Tento cestovinový šalát na grécky spôsob si zamilujete, či už si ho so sebou vezmete do krabičky na výlet, do práce, do školy alebo si ho vychutnáte v pokoji domova. 🥗
1 porcia obsahuje
- 732 kcal
- 106 g sacharidov
- 23,8 g tukov
- 21,7 g bielkovín
Na 2 porcie
- 250 g Vilgain Fusilli cestovín
- 1/2 uhorky
- 1 biela paprika
- 150 g cherry paradajok
- 1/2 červenej cibule
- 30 g zelených olív
- 60 g syra balkánskeho typu
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica kôpru
- citrónová kôra
- citrónová šťava
- 1 čajová lyžička dijonskej horčice
- 1/2 čajové lyžičky oregana
- 1/2 čajové lyžičky bazalky
- 1/2 čajové lyžičky sušeného cesnaku
- čierne korenie
- 1 čajová lyžička trstinového cukru
- štipka soli
Postup
-
Cestoviny uvaríme podľa návodu, a potom necháme vychladnúť. -
Máme pre vás tiež tip na easy krájanie cherry paradajok! 🍅
Vezmeme si tanierik s rovným dnom. Cherry paradajky vložíme pod tanier, poriadne pritlačíme a ostrým nožom rozkrojíme napoly.
-
Uhorku s paprikou nakrájame na kocky a cibuľu nadrobno. Olivy nakrájame na tenké kolieska.
-
Na zálievku zmiešame olivový olej, kôpor, dijonskú horčicu, citrónovú kôru, šťavu z polovice citróna, trstinový cukor, korenie a rozdrobený balkánsky syr.
-
Vychladené cestoviny preložíme do misy, pridáme nakrájanú zeleninu a zalejeme zálievkou. Všetko dôkladne premiešame a môžeme podávať.
-
Dobrú chuť.