Tak táto „torta“ sa vám bude páčiť. Vyzerá extra zaujímavo a ešte zaujímavejšie sa tiež pripravuje. Krehké cesto, podobné tomu šiškovému, nastriekané zdobiacim vrecúškom do oleja, osmažené a posypané cukrom. To je funnel cake, obľúbená pochúťka v Severnej Amerike. Poďme sa ale na jeho prípravu pozrieť trochu podrobnejšie.
1 porcia obsahuje
- 1 145 kcal
- 189 g sacharidov
- 22,1 g tukov
- 40,9 g bielkovín
Na 1 porciu
- 200 g polohrubej múky
- 30 g trstinového cukru
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 240 ml mlieka
- 1 vajce
- olej
- trstinový práškový cukor
Postup
-
V miske zmiešajte múku, cukor, soľ a prášok do pečiva.
-
V inej mise rozšľahajte vajcia s mliekom.
-
Pomaly pridajte suché ingrediencie do zmesi s vajcom a mliekom, pritom miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
-
Rozpáľte olej na panvici na strednom plameni.
-
Do zdobiaceho vrecka nalejte cesto a potom ho postupne striekajte do oleja vo forme špirály. Zmažte každú stranu asi 2‑3 minúty, kým nebude zlatisto hnedá.
-
Vyberte funnel cake z oleja a nechajte ho odkvapkať na papierovej utierke.
-
Posypte cukrom a podávajte s čerstvým ovocím a kopčekom domácej zmrzliny. Dobrú chuť!