Jeseň a škorica, nerozlučiteľná dvojica, ktorú miluje každý! A čo tiež miluje každý? No predsa trdelník!
Môže byť niečo lepšie, než si ho urobiť kedykoľvek, jednoducho a z pohodlia domova? Nie! Súhlasíme, a preto vám ukážeme, ako na túto dobrotu.
1 porcia obsahuje
- 597 kcal
- 81 g sacharidov
- 28 g tukov
- 12 g bielkovín
Na 3 porcie
- 250 g polohrubej múky
- 50 g ghee
- 10 g droždia
- 2 žĺtky
- 2 čajové lyžičky trstinového cukru
- 100 ml mlieka
- 50 g xylitolu
- 2 čajové lyžičky škorice
- 20 g ghee
- orechové maslo Vilgain Cheat Spread čokoláda a škorica
Postup
-
Ako prvý si vytvoríme kvások tak, že do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a posypeme lyžicou múky. Kvások prikryjeme utierkou a dáme do tepla na 10‑15 minút, aby vzišiel.
-
Do väčšej misky dáme múku, žĺtky, roztopené ghee a kvások. Vypracujeme cesto, ktoré dáme do tepla prikryté utierkou na 35‑45 minút kysnúť.
-
Nakysnuté cesto si rozdelíme na 3 rovnaké diely a z každého vyvaľkáme dlhý pásik cca 1,5 cm široký. Vyvaľkaný pásik jemne prejdeme valčekom, aby bol plochý.
-
Vyvaľkané pásiky obtočíme okolo zaváracieho pohára pokrytého papierom na pečenie.
Tip: Aby papier na pečenie držal na pohári, prilepíme ho kúskom cesta.
-
Trdelníky zľahka potrieme vodou a pečieme v rúre cca 12‑15 minút na 180 °C.
-
Ešte teplé trdelníky potrieme roztopeným ghee a obalíme v zmesi xylitolu a škorice. Pre ešte lepšiu chuť vnútro vymažeme obľúbeným oriechovým krémom.