Jeseň je už cítiť vo vzduchu a tekvica v špajze netrpezlivo čaká na spracovanie! Kam ju ale tentoraz dať… čo tak napríklad do donutov? Pridať k nej tiež škoricu, ktorá ich krásne prevonia a naplniť ich orieškovým maslom? Verte, že tento dezert vám sychravé dni isto určite zlepší!
1 porcia obsahuje
- 226 kcal
- 22 g sacharidov
- 13 g tukov
- 4 g bielkovín
Na 6 porcií
- 120 g hladkej múky
- 1 vajce
- 90 g tekvicového pyré
- 50 g ghee
- 35 g kokosového cukru
- 25 g kyslej smotany
- 2 čajové lyžičky škorice
- 5 g kypriaceho prášku
- orechové maslo Vilgain Cheat Spread čokoláda a škorica
Postup
-
V miske si vyšľaháme vajcia spolu s cukrom, následne k zmesi pridáme roztopené ghee a zvyšok ingrediencií na cesto. Miešame, kým nevznikne hladká zmes. -
Formičky na donuty si potrieme ghee a vysypeme múkou, aby išli donuty ľahko vybrať. Cestom plníme cca do ¾.
Kto si bude chcieť donuty vylepšiť náplňou, tak dá cesto do ½, pridá 1‑2 lyžičky orieškového čokoládového masla a potom doplní zvyšok cesta.
-
Pečieme 12‑15 minút na 175 °C.
-
Upečené donuty necháme pár minút vychladnúť, a potom zľahka potrieme roztopeným ghee a obalíme zo všetkých strán v zmesi xylitolu a škorice. Nakoniec môžeme donuty pokvapkať obľúbeným orechovým maslom, tak dobrú chuť!