Scones sú tradičné malé škótske pečivo. Sú jedným z prvkov tzv. „Devonshire tea“ – typického popoludňajšieho olovrantu, počas ktorého sa šálka čaju podáva práve so scones s džemom. My sme pridali ešte orechové maslo a lepšiu kombinácii nenájdete…
1 porcia obsahuje
- 192 kcal
- 15 g sacharidov
- 13 g tukov
- 4 g bielkovín
Na 8 porcií
Na scones:
- 75 g ovsenej múky
- 50 g hladkej múky
- 1 vajce
- 75 g kokosového oleja
- 50 g kokosového cukru
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
Navrch:
- Vilgain Sweet Nuts s príchuťou škorica a kakao
- Vilgain extra jam - mango, maracuja
Postup
-
Do misky si dáme všetky ingrediencie a vypracujeme z nich takmer nelepivé cesto. -
Z cesta rukami vyvaľkáme kruh vysoký cca 1,5 cm a rozkrojíme na 8 trojuholníčkov, ktoré poskladáme na papier na pečenie, zľahka posypeme kokosovým cukrom a pečieme na 175 °C cca 10‑12 minút.
-
Podávame pokvapkané orechovým maslom alebo džemom.
Tak dobrú chuť!