Ak miluješ túto klasiku – vyprážané rybie prsty s kašou a tatárskou, ale nechceš jesť príliš kalorické a vyprážané jedlá ktovieakého pôvodu, tak si poď urobiť odľahčenú verziu z teplovzdušnej rúry, za polovicu kalórií a z kvalitných surovín. Je to vlastne dosť jednoduché a bez pečenia hotové za polhodinu. Ak ti domáca tatárska omáčka nechutí, v pohode pridaj inú obľúbenú omáčku a potom už len vychutnávaj! 🚀
1 porcia obsahuje
- 472 kcal
- 46 g sacharidov
- 20 g tukov
- 30 g bielkovín
Na 2 porcie
- 200 g tresky
- 1 štipka soli
- 20 g hladkej múky
- 1 vajce
- 30 g strúhanky panko
- 10 g ghee v spreji
- 50 g gréckeho jogurtu
- 30 g majonézy light
- 20 g kyslých uhoriek
- 1 čajová lyžička dijonskej horčice
- 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
- petržlen
- soľ
- čierne korenie
- 1 čajová lyžička sušenej cibule
Postup
-
Filé z tresky osuš a rozkrájaj na hrubšie rezančeky. Z jednej kocky filé by ti mali vyjsť 3‑4 prsty. -
Prsty následne obaľuj v trojobale: múka -> rozmiešané vajcia -> strúhanka panko. Vlož do fritézy, postriekaj ghee v spreji a peč na 180 °C cca 15 minút, kým nebudú zlatisté a chrumkavé na povrchu.
-
Na prílohu uvar zemiaky so šupkou, ktoré nechaj napoly vychladnúť a potom ošúp. Následne zmiešaj s ghee, mliekom, osoľ a rozmixuj dohladka.
-
Ako na domácu tatársku omáčku? Zmiešaj jogurt, majonézu, nasekané uhorky, z nich trochu láku, dijonku, citrónovú šťavu, nasekanú petržlenovú vňať, sušenú cibuľu a soľ a čierne korenie podľa chuti.
PS: k rybe sa skvele hodí kôpor, ktorý môžeš do omáčky tiež pridať! 🌿
-
Rybie prsty podávaj s kašou, tatárskou a pokojne ich posyp zvyškom nasekanej petržlenovej vňate.
Tak enjoy!