Domáce cini minis z toastového chleba

Romana Henželova
Romana Henželova
25 min.
50 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Domáce cini minis z toastového chleba

Máš chuť na niečo iné ako doteraz? Čo tak si urobiť domáce chrumkavé škoricové cereálie z toasťáka? Je to veľmi jednoduché a celkom rýchle. Potom už len zaleješ mliekom a môžeš raňajkovať alebo si ich dáš ako snack. 

1 porcia obsahuje 1 miska s mliekom

  • 364 kcal
  • 63,4 g sacharidov
  • 5,6 g tukov
  • 11,4 g bielkovín

Na 3 porcie

Postup

  1. Domáce cini minis z toastového chlebaAko prvé si pripravíme náplň tak, že zmiešame vodu s medom a škoricou. Potom rozvaľkáme toastový chlieb a po lyžiciach na každý natrieme škoricovú zmes. 

  2. Zmes natrieme na celý toast až po okraj. Tam, kde ho budeme zliepať, necháme čisté miesto. Na daný kraj dáme dostatočné množstvo medu a popritláčame, aby to dobre držalo. 

  3. Domáce cini minis z toastového chlebaTakto pripravený toast nakrájame opatrne na kolieska.  Ak sa nám niektoré náhodou rozliepajú, tak ich ešte popritláčame. Vložíme do teplovzdušnej fritézy alebo trúby a pečieme na 180 °C 5-10 minut, záleží, aké to chceme mať upečené a chrumkavé. 

  4. Cereálie vložíme do misky, zalejeme mliekom a polejeme medom. 

    (Malý tip: Tieto cereálie je najlepšie jesť hneď po príprave, na druhý deň už stratia svoju chrumkavosť.)

    Dobrú chuť. :)Domáce cini minis z toastového chlebaDomáce cini minis z toastového chleba

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
50 Páči sa mi Uložiť recept