Miluješ churros, no nechceš jesť vyprážané cukrovinky plné oleja? To neznamená, že si ich nemôžeš dopriať, stačí nad tým len trochu popremýšľať a skúsiť to v zdravšom formáte. Napríklad ich namiesto do klasickej fritézy hoď na papier na pečenie do rúry! Pochutnáš si rovnako, ak nie lepšie – očakávaj dokonalú chrumkavosť a vláčnosť vo vnútri a ver, že keď k nim pridáš tiež proteínový krém na namáčanie, netrafíš vedľa! 😏
1 porcia obsahuje
- 322 kcal
- 44 g sacharidov
- 13 g tukov
- 7 g bielkovín
Na 4 porcie
- 240 g vody
- 15 g mandľového mlieka
- 12 g datľového cukru
- 20 g Vilgain grass - fed ghee
- 120 g hladkej múky
- kokosový olej v spreji
- 60 g datľového cukru
- čajová lyžička škorice
Postup
-
V stredne veľkom hrnci na strednom ohni daj zahrievať vodu, maslo alebo ghee, cukor a mlieko. Keď sa zmes začne variť, zlož ju z ohňa a za stáleho miešania pridaj múku. Znovu var 2‑3 minúty, kým sa cesto nespojí a nevytvorí film na dne hrnca. -
Nechaj cesto vychladnúť na izbovú teplotu, potom ho presuň do cukrárskeho vrecka s uzavretou hviezdicovou špičkou.
-
Predohrej rúru na 200 °C a plech vylož papierom na pečenie. Naň vytlač cesto na churros. Nožnicami ich opatrne odrezávaj. Potri alebo postriekaj veľmi malým množstvom oleja zo všetkých strán a daj piecť tak na 30 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
-
Potom už je len obaľ v škoricovom cukre a namáčaj do nášho nového proteínového krému! 🤤