Nepečené dezerty sú ako stvorené na letné dni. Nielenže sú hotové za chvíľku, sú tiež svieže a ľahké, takže sa nezakydáte len samým cestom a potreba si zdriemnuť po dezerte rozhodne nebude! :)
1 porcia obsahuje
- 541 kcal
- 34,7 g sacharidov
- 40 g tukov
- 11,1 g bielkovín
Na 6 porcií
- 250 g odtučneného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 200 ml 30 % smotany na šľahanie
- 2 lyžice erythritolu
- 1 lyžica lieskovoorieškového masla
- 40 g lieskových orechov
- 1 balenie celozrnných sušienok
- 30 g malín
- 2 lyžice lieskovoorieškového masla
- 1 balenie ferrero giotto
Postup
-
Pripravíme si všetky ingrediencie a rovno sa vrhneme na krém. -
Do misy dáme odtučnený tvaroh, mascarpone, smotanu na šľahanie, erytritol, Vilgain Piemonte lieskovoorieškové maslo, nasekané lieskové orechy a vyšľaháme ručným mixérom.
-
Potom už len všetko naukladáme do formy. Na dno dáme sušienky, krém, sušienky, krém… Takto by nám to malo vyjsť asi 3‑krát (podľa rozmerov misky, my sme použili 21 x 15 cm) a končiť by sme mali zase krémom.
-
Nakoniec už len ozdobíme lieskovoorieškovým maslom, malinami, giotto guličkami (alebo inými podľa vašich chutí) a dáme ideálne na 3 hodín do chladničky.
-
Potom je už na rade tá najlepšia časť – môžeme sa do toho rovno pustiť! Dobrú chuť a výsledok nezabudnite zdieľať na Instagrame s označením @aktinrecepty. :)