Slonie slzy: dezert ku kávičke

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
30 min.
103 Páči sa mi Komentáre
2
Uložiť recept
Slonie slzy: dezert ku kávičke

Čokoláda a banán sú nesmrteľné duo. A predovšetkým, keď spoja sily s vychladeným vanilkovým krémom, v ktorom príjemne chrumkajú oriešky! Mňam!

Žiadny strach! Kvôli tejto slonej slze žiadny slon nesmútil. Práve naopak.

1 porcia obsahuje 1 kus rezu

  • 118 kcal
  • 9 g sacharidov
  • 6 g tukov
  • 7 g bielkovín

Na 21 porcií

Na cesto:
Na krém:
Navyše:

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 160 °C.

  2. Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so sladidlom do hustej peny. K žĺtkom primiešame preosiatu múku a kakao. Opatrne po častiach primiešame sneh z bielkov.

    Slonie slzy: dezert ku kávičke

  3. Žĺtky vyšľaháme so sladidlom do hustej peny. Postupne pridáme aj múku, kakao a proteínový prášok. Nakoniec opatrne a po častiach primiešame sneh z bielkov.

  4. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 10 minút v predhriatej rúre.

    Slonie slzy: dezert ku kávičke

  5. Po upečení necháme cesto na pár minút vychladnúť. Potom ho položíme na nový kus papiera na pečenie a pretočíme na druhú stranu. Zrolujeme čistú utierku a položíme ju na stred korpusu, ktorý cez ňu opatrne prehneme, aby vznikol tvar pripomínajúci sloniu slzu. V tomto tvare necháme korpus úplne vychladnúť.

  6. Medzitým si pripravíme krém. Puding uvaríme podľa návodu, ale použijeme len 250 ml mlieka, aby bol poriadne hustý. Po stiahnutí z platne doň zamiešame proteínový prášok, sladidlo, tvaroh a riccotu. Nakoniec pridáme najemno nasekané orechy.

    Slonie slzy: dezert ku kávičke

  7. Vychladnutý korpus opatrne pootvoríme, aby sa nezlomil. Potrieme ho polovicou krému. Doprostred položíme banány, na ktoré rozotrieme druhú polovicu krému.

    Cesto dobre pritlačíme, aby sa spojil vrchný okraj so spodným.

    Slonie slzy: dezert ku kávičke

  8. Čokoládu a kokosový olej spolu roztopíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Premiešame, aby vznikol jemný krém.

    Na kus papiera na pečenie postavíme mriežku a na ňu položíme dezert. Ten potom polievame pripraveným krémom a rovnomerne ho rozotierame. Pracujeme rýchlo, kým čokoláda stuhne.

    Slonie slzy: dezert ku kávičke

    Slonie slzy: dezert ku kávičke

  9. Hotový dezert dáme do chladničky ideálne cez noc, aby pekne stuhol a chute sa prepojili.

    Slonie slzy: dezert ku kávičke

  10. Nezabudnite sa s nami o svoju sloniu slzu podeliť na Instagrame s hashtagom #aktinrecepty.

    Slonie slzy: dezert ku kávičke

    Slonie slzy: dezert ku kávičke

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
103 Páči sa mi Uložiť recept