Čokoláda a banán sú nesmrteľné duo. A predovšetkým, keď spoja sily s vychladeným vanilkovým krémom, v ktorom príjemne chrumkajú oriešky! Mňam!
Žiadny strach! Kvôli tejto slonej slze žiadny slon nesmútil. Práve naopak.
1 porcia obsahuje
- 118 kcal
- 9 g sacharidov
- 6 g tukov
- 7 g bielkovín
Na 21 porcií
- 4 vajcia
- 35 g špaldovej múky
- 30 g čokoládového proteínu
- 15 g kakaa
- 40 g erythritolu
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 250 ml mlieka
- 250 g tvarohu
- 200 g ricotty
- 30 g vanilkového proteínu
- 30 g erythritolu
- 70 g vlašských orechov
- 2 banány
- 100 g horkej čokolády
- 1 lyžica kokosového oleja
Postup
-
Rúru predhrejeme na 160 °C.
-
Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so sladidlom do hustej peny. K žĺtkom primiešame preosiatu múku a kakao. Opatrne po častiach primiešame sneh z bielkov.
-
Žĺtky vyšľaháme so sladidlom do hustej peny. Postupne pridáme aj múku, kakao a proteínový prášok. Nakoniec opatrne a po častiach primiešame sneh z bielkov.
-
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 10 minút v predhriatej rúre.
-
Po upečení necháme cesto na pár minút vychladnúť. Potom ho položíme na nový kus papiera na pečenie a pretočíme na druhú stranu. Zrolujeme čistú utierku a položíme ju na stred korpusu, ktorý cez ňu opatrne prehneme, aby vznikol tvar pripomínajúci sloniu slzu. V tomto tvare necháme korpus úplne vychladnúť.
-
Medzitým si pripravíme krém. Puding uvaríme podľa návodu, ale použijeme len 250 ml mlieka, aby bol poriadne hustý. Po stiahnutí z platne doň zamiešame proteínový prášok, sladidlo, tvaroh a riccotu. Nakoniec pridáme najemno nasekané orechy.
-
Vychladnutý korpus opatrne pootvoríme, aby sa nezlomil. Potrieme ho polovicou krému. Doprostred položíme banány, na ktoré rozotrieme druhú polovicu krému.
Cesto dobre pritlačíme, aby sa spojil vrchný okraj so spodným.
-
Čokoládu a kokosový olej spolu roztopíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Premiešame, aby vznikol jemný krém.
Na kus papiera na pečenie postavíme mriežku a na ňu položíme dezert. Ten potom polievame pripraveným krémom a rovnomerne ho rozotierame. Pracujeme rýchlo, kým čokoláda stuhne.
-
Hotový dezert dáme do chladničky ideálne cez noc, aby pekne stuhol a chute sa prepojili.
-
Nezabudnite sa s nami o svoju sloniu slzu podeliť na Instagrame s hashtagom #aktinrecepty.