Myslíte si, že nemáte radi cottage cheese? Vyskúšajte tento virálny flatbread a zamilujete si ho. My sme ho naplnili pestom, rukolou, mozzarellou, prosciuttom a paradajkou, no na naplnenie môžete použiť čokoľvek podľa vašich preferencií.
1 porcia obsahuje
- 434 kcal
- 7,6 g sacharidov
- 24,5 g tukov
- 44,4 g bielkovín
Na 1 porciu
- 180 g syra cottage
- 1 vajce
- 1/4 čajové lyžičky sušeného cesnaku
- 1/2 čajové lyžičky Vilgain zeleninovej koreniacej zmesi
- 2 ml olivového oleja v spreji
- 10 g Vilgain plant proteín pesta basilico
- 15 g rukoly
- 30 g prosciutta
- 50 g mozzarelly light
- 50 g paradajok
Postup
-
Na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame olej. Cottage cheese, vajce a koreniny rozmixujeme. Rozmixovanú zmes rozotrieme na pripravený plech. Pečieme pri teplote 180 °C cca polhodinu. -
Medzitým si pripravíme suroviny na naplnenie. Paradajky a mozzarellu nakrájame na plátky.
-
Upečený flatbread vytiahneme z rúry a stiahneme z papiera na pečenie. Polovicu potrieme pestom, pridáme rukolu, prosciutto, mozzarellu a paradajky a preložíme druhou polovicou.
A hotovo, môžeme podávať!