Cícerový krémeš

Romana Henželova
Romana Henželova
40 min.
22 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Cícerový krémeš

Ten, kto má rád krémeše, nech sa má na pozore! Prinášame ti oveľa zdravšiu a chutnejšiu verziu, ktorú si môžeš dať bez výčitiek na raňajky, na desiatu alebo len tak ku káve.

1 porcia obsahuje 1 kocka krémeša

  • 207 kcal
  • 20 g sacharidov
  • 8 g tukov
  • 12 g bielkovín

Na 6 porcií

Korpus:
Krém:

Postup

  1. Cícerový krémeš Rúru si predhrejeme na 180 °C.

  2. Oddelíme si žĺtky od bielkov. K bielkom pridáme štipkou soli a vyšľaháme tuhý sneh.

  3. Cícer rozmixujeme ponorným mixérom so žĺtkami, cukrom, mandľovým maslom a mliekom. Primiešame preosiatu kokosovú múku s práškom do pečiva. Nakoniec opatrne zapracujeme sneh.

  4. Cesto vylejeme na plech (cca 38 x 26,5 cm) vyložený papierom na pečenie a potretým trochou oleja a uhladíme. Cesto by malo mať hrúbku približne 1-1,5 cm. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 15 min.

  5. Po vychladnutí prerežeme plát na 3 rovnaké časti (prípadne len 2 polovice). Cesto je krehké, preto s ním pracujeme opatrne.

  6. Uvaríme si puding podľa návodu na obale. Necháme vychladnúť a občas premiešame. Po vychladnutí začneme postupne po lyžiciach pridávať jemný tvaroh. Miešame ručnou metličkou.

  7. Polovicu krému natrieme rovnomerne na prvú časť korpusu. Prikryjeme druhým kusom korpusu, na ktorý nanesieme druhú časť krému. Nakoniec jemne pritlačíme posledný plát korpusu a dáme stuhnúť do chladničky na min. 3 hodiny, najlepšie však cez noc. Nakoniec ešte môžeme posypať práškovým cukrom, my sme použili trochu kokosovej múky.

    Dobrú chuť. Cícerový krémešCícerový krémeš

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
22 Páči sa mi Uložiť recept