Ten, kto má rád krémeše, nech sa má na pozore! Prinášame ti oveľa zdravšiu a chutnejšiu verziu, ktorú si môžeš dať bez výčitiek na raňajky, na desiatu alebo len tak ku káve.
1 porcia obsahuje
- 207 kcal
- 20 g sacharidov
- 8 g tukov
- 12 g bielkovín
Na 6 porcií
- 3 vajcia
- 150 g ready to eat cíceru
- 30 g mandľového masla
- 10 g kokosovej múky
- 1/2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 2 lyžice mlieka
- 60 g trstinového cukru
- 1 štipka himalájskej soli
- vanilkový puding
- 350 ml mlieka
- 125 g nízkotučného tvarohu
- 70 g trstinového cukru
Postup
-
Rúru si predhrejeme na 180 °C. -
Oddelíme si žĺtky od bielkov. K bielkom pridáme štipkou soli a vyšľaháme tuhý sneh.
-
Cícer rozmixujeme ponorným mixérom so žĺtkami, cukrom, mandľovým maslom a mliekom. Primiešame preosiatu kokosovú múku s práškom do pečiva. Nakoniec opatrne zapracujeme sneh.
-
Cesto vylejeme na plech (cca 38 x 26,5 cm) vyložený papierom na pečenie a potretým trochou oleja a uhladíme. Cesto by malo mať hrúbku približne 1‑1,5 cm. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 15 min.
-
Po vychladnutí prerežeme plát na 3 rovnaké časti (prípadne len 2 polovice). Cesto je krehké, preto s ním pracujeme opatrne.
-
Uvaríme si puding podľa návodu na obale. Necháme vychladnúť a občas premiešame. Po vychladnutí začneme postupne po lyžiciach pridávať jemný tvaroh. Miešame ručnou metličkou.
-
Polovicu krému natrieme rovnomerne na prvú časť korpusu. Prikryjeme druhým kusom korpusu, na ktorý nanesieme druhú časť krému. Nakoniec jemne pritlačíme posledný plát korpusu a dáme stuhnúť do chladničky na min. 3 hodiny, najlepšie však cez noc. Nakoniec ešte môžeme posypať práškovým cukrom, my sme použili trochu kokosovej múky.
Dobrú chuť.