Už neviete, na aký spôsob si pripraviť karfiol? Táto extra chrumkavá verzia s chuťou obľúbeného korenia je niečo, čo by vám nemalo ujsť. K tomu obľúbený dip či omáčka a dokonalá príloha alebo slaný snack je na svete. Tak ako, vyskúšate? Dajte nám vedieť na Instagrame s označením @vilgainrecepty! 👀
1 porcia obsahuje
- 188 kcal
- 25,3 g sacharidov
- 5,9 g tukov
- 5,3 g bielkovín
Na 2 porcie
- 1 karfiol
- 60 g kukuričnej strúhanky
- 1 čajová lyžička údenej mletej papriky
- 1 čajová lyžička sušenej cibule
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- 1/2 čajové lyžičky čierneho korenia
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
- olivový olej v spreji
Postup
-
Z karfiolu odkrojíme väčšie kúsky ružičiek. -
Tie ochutíme sušeným cesnakom, sušenou cibuľou, údenou paprikou, osolíme, okoreníme čiernym korením a pridáme lyžičku kukuričného škrobu.
-
Karfiol premiešame, aby sa korenie dostalo úplne všade.
-
Zastrekneme olivovým olejom a znova premiešame.
-
Nakoniec karfiol obalíme v kukuričnej strúhanke a dáme piecť do teplovzdušnej fritézy na 180 °C na 15 minút.
-
Hotový karfiol môžeme podávať so zemiakmi alebo len tak samostatne s obľúbeným dipom.
-
Tak ako si ho dáte vy?