Nevieš, čo so starším chlebom, ktorý zostal v chlebníku? Nechaj si poradiť od Britov a vyskúšaj tento bread pudding – krémová konzistencia a jeho sladkosť ťa nielen prekvapia, sme si istí, že ťa dokonca dostanú do kolien. Tak sa o tom presvedč sama/sám!
1 porcia obsahuje
- 544 kcal
- 53 g sacharidov
- 31 g tukov
- 11 g bielkovín
Na 6 porcií
- 12 plátkov Vilgain sandwich bread
- 100 g masla
- 100 g hrozienok
- 4 vajcia
- 150 g trstinového cukru
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1 čajová lyžička škorice
- 500 ml mlieka
- 200 ml 30 % smotany na šľahanie
- štipka soli
Postup
-
Predhrej rúru na 180 °C. Chlieb namaž maslom a nakrájaj na malé kúsky.
-
Vo veľkej miske zmiešaj vajcia, cukor, vanilkový extrakt, škoricu, mlieko, smotanu a štipku soli. Všetko dôkladne premiešaj.
-
Do zmesi vlož nakrájaný chlieb a hrozienka. Nechaj chlieb nasiaknuť tekutinu na 10 minút.
-
Zmes prenes do vymasteného pekáča. Puding peč v predhriatej rúre 35‑40 minút alebo kým povrch nezačne získavať zlatohnedú farbu a puding je pevný.
-
Nechaj puding na chvíľu odležať pred podávaním. Podávaj teplý, prípadne polej javorovým sirupom alebo posyp práškovým cukrom. Výborný je tiež s domácou zmrzlinou – na recept pozri napríklad sem: Domáca karamelová zmrzlina s proteínom.
Tak dobrú chuť!