Miešanie sladkých a slaných chutí nie je pre každého, ale ak patríte medzi ľudí, ktorí túto kombináciu milujú, odporúčame vám vyskúšať tento jednoduchý svieži recept. Za chvíľu totiž vykúzlite ideálny rýchly obed, ktorý vás skvele zasýti a hrá všetkými farbami.
1 porcia obsahuje
- 577 kcal
- 35,5 g sacharidov
- 38,5 g tukov
- 26 g bielkovín
Na 2 porcie
- 250 g batatov
- 200 g R2E kuracieho mäsa
- 100 g kyslej smotany
- 10 g ghee
- avokádový olej
- 1 lyžica tahini
- 15 g pistácií
- 30 g granátového jablka
- čili
- himalájska soľ
- čierne korenie
Postup
-
Bataty umyjeme a nakrájame na kolieska.
-
Nakrájané bataty dáme na plech, zľahka postriekame avokádovým olejom, posolíme a dáme ich piecť na 190 °C do mäkka.
-
Maslo roztopíme v hrnci a zmiešame s čili, čiernym korením a soľou.
-
Mäso prehrejeme na panvici.
-
Tanier potrieme kyslou smotanou a upečené bataty dáme na tanier.
-
Potom pridáme ohriate mäso, tahini, granátové jablko, pistácie alebo bylinky a čili maslo.
-
A máme hotovo, tak dobrú chuť!