Cuketová sezóna 🥒 je stále v plnom prúde a my tu pre teba máme recept na chrumkavé nugetky, ktoré sú vďaka teplovzdušnej fritéze pečené úplne bez oleja.
Poď si s nami vychutnať túto pecku v krehkej panko strúhanke, vďaka ktorej je to ideálny obed aj pre bezlepkárov! 🤩
1 porcia obsahuje
- 35 kcal
- 3 g sacharidov
- 2,3 g tukov
- 1,5 g bielkovín
Na 15 porcií
- 100 g cukety
- 2 vajcia
- 60 g 30 % Eidamu
- 60 g strúhanky panko
- 1 štipka soli
- 1 štipka údenej mletej papriky
- 1 štipka sušeného cesnaku
- 100 g bieleho jogurtu
- 1 čajová lyžička chilli omáčky
- 1 štipka soli
Postup
-
Cuketu postrúhaj, osoľ a pár minút nechaj pustiť vodu. Potom ju cez sito alebo utierku poriadne vytlač. -
V miske zmiešaj nastrúhaný syr, vytlačenú cuketu, 2 vajcia, 2/3 panko strúhanky (1/3 nechaj na obalenie), soľ a korenie. Všetko dôkladne spoj.
-
Zo zmesi tvaruj nugetky, ktoré následne obaľuj v strúhanke. Peč v teplovzdušnej fritéze asi 15‑17 minút na 200 °C.
-
Vychutnávaj so šalátom z rukoly, červenej papriky a posypané slaným müsli. Namáčaj do dipu z jogurtu a čili omáčky.