Vláčne palacinky plné banánu, ktoré dokonale doplnia orechy, med a karamelizovaný banán? Tak presne to chceme a dúfame, že aj vy! Jednoduché luxusné raňajky alebo dezert, ktorý si môžete vylepšiť podľa seba a na vašom stole budú extra často.
1 porcia obsahuje
- 362,5 kcal
- 56 g sacharidov
- 9,3 g tukov
- 12 g bielkovín
Na 2 porcie
- 3 banány
- 2 vajcia
- 50 g celozrnnej špaldovej múky
- 1/2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- štipka soli
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- kokosový olej v spreji
- Vilgain med medovicový
- pistácie
Postup
-
V miske roztlačte 2 banány vidličkou na kašu. Pridajte vajcia a dôkladne premiešajte.
-
Postupne pridávajte múku, prášok do pečiva a štipku soli. Pridajte aj vanilkový extrakt. Všetko dobre premiešajte, pokiaľ nebude zmes hladká.
-
Na panvici rozohrejte trochu masla alebo oleja na strednom ohni. Lyžicou nalievajte cesto na panvicu a smažte každú palacinku 2‑3 minúty z každej strany, kým nebude mať zlatistú farbu a bude prepečená.
-
Na rovnakej panvici nechajte skaramelizovať zvyšný banán. Ten nakrájajte na hrubšie plátky, na panvicu dajte trochu oleja a lyžicu medu. Doňho vložte plátky banánov a nechajte opiecť z oboch strán.
-
Podávajte s medom, karamelizovaným banánom a nasekanými pistáciami.