Klasická žemlovka s tvarohom a jablkami našich mám nikdy neomrzí. Tak si ju určite skuste pripraviť z toastového chleba, kde nahradíme klasicky cukor a zníži sa tak nejaká kalória. Táto je vylepšená s vlašskými orechami. A jedna čerešnička na torte na vrchu výborne orieškové maslo lemon cheesecake, ktoré tomu dodalo zaujímavú chuť.
1 porcia obsahuje 1 kus
- 294 kcal
- 40,5 g sacharidov
- 14 g tukov
- 7,3 g bielkovín
Na 6 porcií
- 9 plátkov Vilgain Sandwich Bread
- 250 ml rastlinného mlieka
- 2 vajcia
- 25 g kokosového cukru
- 290 g jabĺk
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 45 g medu
- 25 g vlašských orechov
- 1 štipka soli
- 1 čajová lyžička erythritolu
Postup
-
-
Mlieko so žĺtkom a kokosovým cukrom si vymiešame. Postupne do mlieka máčame toastový chlieb a roztrháme ho na rôzne kúsky.
-
Poukladáme rôzne na spodok formy kde pôjde 5 kusov toastu. Vymiešame si tvaroh so žltkom a medom. Tvaroh po lyžiciach navrstvíme na toast.
-
Na tvaroh dáme nastrúhané jablká ktoré posypeme pomletými vlašskými orechami. Naukladamé ostatne 4 kusy toastu, ktorý sme tiež namočili do mlieka.
-
Dáme piect na 180 stupňov 35 minút. Pred vytiahnutím z rúry si vyšľahame bielka na tuhý sneh so štipkou soli. Keď je už vytvorený sneh pridáme ešte lyžičku erythrirolu a ešte chvíľu šľaháme. Natrieme na žemlovku a vrátime späť do rúry a pečieme do zlatista asi 10‑15 minút.
-
Dobrú chuť