Žemlovka z toustového chleba

Romana Henželova
Romana Henželova
65 min.
32 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Žemlovka z toustového chleba

Klasická žemlovka s tvarohom a jablkami našich mám nikdy neomrzí. Tak si ju určite skuste pripraviť z toastového chleba, kde nahradíme klasicky cukor a zníži sa tak nejaká kalória. Táto je vylepšená s vlašskými orechami. A jedna čerešnička na torte na vrchu výborne orieškové maslo lemon cheesecake, ktoré tomu dodalo zaujímavú chuť.  

1 porcia obsahuje 1 kus

  • 294 kcal
  • 40,5 g sacharidov
  • 14 g tukov
  • 7,3 g bielkovín

Na 6 porcií

Na zaklad:
Na náplň:
  • 290 g jabĺk
  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 45 g medu
  • 25 g vlašských orechov
Na dokončenie do bielkov
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Žemlovka z toustového chleba

  2. Mlieko so žĺtkom a kokosovým cukrom si vymiešame. Postupne do mlieka máčame toastový chlieb a roztrháme ho na rôzne kúsky. 

    Žemlovka z toustového chleba

  3. Poukladáme rôzne na spodok formy kde pôjde 5 kusov toastu. Vymiešame si tvaroh so žltkom a medom. Tvaroh po lyžiciach navrstvíme na toast. 

  4. Na tvaroh dáme nastrúhané jablká ktoré posypeme pomletými vlašskými orechami. Naukladamé ostatne 4 kusy toastu, ktorý sme tiež namočili do mlieka. 

  5. Dáme piect na 180 stupňov 35 minút. Pred vytiahnutím z rúry si vyšľahame bielka na tuhý sneh so štipkou soli. Keď je už vytvorený sneh pridáme ešte lyžičku erythrirolu a ešte chvíľu šľaháme. Natrieme na žemlovku a vrátime späť do rúry a pečieme do zlatista asi 10‑15 minút. 

  6.  Dobrú chuť Žemlovka z toustového chlebaŽemlovka z toustového chleba

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
32 Páči sa mi Uložiť recept