Hľadáš jednoduchý a rýchly obed, ktorý sa hodí aj do tvojej diéty? Možno sa to na prvý pohľad nezdá, ale tieto dokonale chrumkavé nugetky s aromatickým parmezánom sme nevyprážali. Šupli sme ich do teplovzdušnej fritézy a ušetrili tak množstvo tukov i kalórií. Ak fritézu nemáš, nie je nič jednoduchšie, než si túto chutnú záležitosť pripraviť v rúre. 🔥
Vyskúšaš? Daj nám vedieť na Instagrame s označením @vilgainrecepty! 👀
1 porcia obsahuje
- 330 kcal
- 16 g sacharidov
- 12 g tukov
- 40 g bielkovín
Na 2 porcie
- 250 g kuracieho mäsa
- 100 g bieleho jogurtu
- 1 lyžica plnotučnej horčice
- 1 čajová lyžička soli
- 1 štipka čierneho korenia
- 1 štipka sladkej papriky
- 1 štipka sušeného cesnaku
- 30 g parmezánu
- avokádový olej
- 50 g bieleho jogurtu
- 1 štipka soli
- 1 štipka chilli omáčky z pečených paprík
- 200 g červenej kapusty
- 100 g ľadového šalátu
- 100 g cherry paradajok
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- 2 lyžice ume octu
- 1 štipka soli
- 1 štipka čierneho korenia
Postup
-
Kuracie prsia nakrájaj na kocky a nalož v bielom jogurte, horčici, pridaj soľ, čierne korenie, sušený cesnak a sladkú papriku. -
Nechaj marinovať minimálne 30 minút, a potom obaľ v nastrúhanom parmezáne.
-
Nugetky vlož do teplovzdušnej fritézy, postriekaj olejom a daj piecť na 10 minút na 180 °C, kým nebudú na povrchu hnedé a pekne chrumkavé.
-
Medzitým si priprav šalát a dip.
🥗: Zeleninu nakrájaj a vo väčšej mise zmiešaj s olivovým olejom, ume octom, soľou a čiernym korením.
🥣: Na dip ti stačí zmiešať zvyšný jogurt, soľ a štipku čili omáčky.
-
Potom už len všetko naservíruj na tanier a enjoy!