Si tím slané raňajky? Dochádzajú ti však nápady a inšpirácie? Tieto žemličky musíš vyskúšať. Pripravíš si vopred a ráno už len vychutnávaš. Skvelé sú zohriate, jesť ich môžeš samotné, doplniť zeleninou či naplniť a vziať so sebou do práce i na cesty.
Sú mäkučké, chutné a zvládneš ich hravo raz‑dva.
1 porcia obsahuje
- 198 kcal
- 21,7 g sacharidov
- 5,8 g tukov
- 14,8 g bielkovín
Na 6 porcií
- 200 g mäkkého tvarohu
- 2 vajcia
- 120 g hladkej múky
- 30 g ľanových semienok
- 1/2 čajové lyžičky sušeného cesnaku
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 lyžica kypriaceho prášku
- 100 g vysokopercentnej šunky
- 80 g strúhanej mozzarelly
- 30 g baby špenátu
- 30 g hladkej múky
- 20 g strúhanej mozzarelly
Postup
-
V miske vymiešame tvaroh a vajcia. Pridáme múku, mleté ľanové semienka, soľ, sušený cesnak a prášok do pečiva a zamiešame. Následne pridáme strúhanú mozzarellu, nakrájanú šunku a nakrájaný špenát. -
Na pomúčenej doske tvarujeme buchtičky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch posypeme syrom.
-
Pečieme 5 minút pri 200 °C, potom stiahneme teplotu na 180 °C a pečieme ďalších 15 minút.
-
Tak dobrú chuť!