Zapečená zelenina so syrom halloumi je jedlo, ktoré ti ukáže, že zdravé stravovanie nemusí byť nuda! Vďaka kombinácii pečených zemiakov, brokolice a halloumi dodáš telu kvalitné sacharidy, vlákninu i porciu bielkovín – ideálna voľba po tréningu alebo ako výživný obed, ktorý ťa naozaj zasýti. A to najlepšie? Minimum práce, všetko v jednej mise a maximálna chuť vďaka paradajkovej omáčke, koreniu a pečenému syru.
1 porcia obsahuje
- 456 kcal
- 48 g sacharidov
- 19 g tukov
- 20 g bielkovín
Na 3 porcie
- 600 g zemiakov
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená cibuľa
- 250 g brokolice
- 80 g Vilgain Vegan Sugo Basilico
- 1 čajová lyžička bazalky
- 1 čajová lyžička údenej mletej papriky
- 2 ml olivového oleja v spreji
- 150 g syru halloumi
- soľ
- čierne korenie
- 60 g kyslej smotany
- čerstvé bylinky
Postup
-
Do zapekacej misy daj očistené a na stredné alebo pokojne menšie kúsky nakrájané zemiaky. -
Zemiaky zľahka postriekaj olejom a zmiešaj ich s paprikou, trochou soli a čierneho korenia.
-
Zemiaky daj piecť na 185 °C na 10‑15 minút.
-
Potom ich vytiahni a pridaj k nim kúsky brokolice.
-
Zeleninu polej paradajkovou omáčkou, na ktorú rozprestri na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, kúsky cesnaku a na plátky nakrájaný syr halloumi.
-
Všetko ešte raz trochu postriekaj olejom a posyp obľúbeným korením alebo bylinkami a čiernym korením.
-
Misu priklop pokrievkou a všetko daj piecť na 30 minút do vyhriatej rúry od zemiakov, kým nebude zelenina mäkká. Potom pokrievku dajte dole a peč ešte cca 10 minút do chrumkava.
-
Podávaj s kyslou smotanou a bylinkami. Dobrú chuť!