Zima a sneh. Vianoce a darčeky. Cukrovinky a cukor. Môže sa zdať, že jedno bez druhého nemôže plnohodnotne fungovať. Ale viete čo? To teda môže! Aspoň v prípade cukroviniek. Sneh aj darčeky by sme si prosili.
Naše (bez)cukrovinky sa ani trochu nedotkli čo i len štipky toho bieleho prášku a napriek tomu zmetú zo stola kadejaký vanilkový rožok. Ktorý recept zo série „Fit cukrovinky“ skúsite?
1 porcia obsahuje
- 71 kcal
- 2,6 g sacharidov
- 5,5 g tukov
- 2 g bielkovín
Na 28 porcií
- 200 g lieskových orieškov
- 100 g kokosovej múky
- 120 g hrudkovitého tvarohu
- 20 g kokosového oleja
- 100 g horkej čokolády
- vanilkové Flavour Drops
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C. Odvážime si 120 g orechov na guľôčkové cesto + 30 g orechov dovnútra a tie rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme do rúry na asi 10 minút, aby sa šupky začali lúpať. Potom ich z orechov odstránime. -
Bokom si odložíme 28 orechov. Tie zvyšné rozmixujeme na jemno a pridáme k nim kokosovú múku.
-
Kokosový olej roztopíme spoločne s čokoládou. Ochutíme vanilkovými kvapkami a premiešame tak, aby vznikla tekutá čokoládová poleva. Tú potom vmiešame do tvarohu.
-
Čokoládovú časť spojíme s orechovou a vytvoríme cesto. Tvarujeme guľôčky s priemerom cca 2 cm a do každej z nich zabalíme jedno lieskové jadro.
-
Zvyšných 50 g orechov rozmixujeme a hotové guľôčky v nich obalíme.
-
Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 1 hodinu. Čo nezjeme na posedení, skladujeme v chladničke.