Hľadáš inšpiráciu na veľkonočné pečenie? Nevieš sa rozhodnúť, či urobiť niečo sladké alebo slané? Tieto rolky sú jednoduché na prípravu, chutné a na stole určite vyniknú. Navyše ti ponúkajú možnosť naplniť ich aj na slano, aj na sladko.
1 porcia obsahuje
- 226 kcal
- 15 g sacharidov
- 12,6 g tukov
- 12 g bielkovín
Na 4 porcie
- 225 g listkového cesta
- 1 žĺtok
- 120 g odtučneného tvarohu
- 30 g arašidového masla
- 25 g whey protein - peanut butter & salted caramel
- 1/2 jablka
- 60 g lučiny
- 30 g ghee
- 20 g Vilgain dijonskej horčice
- 1/2 čajové lyžičky sušenej bazalky
- 100 g Vilgain morčacích pŕs
Postup
-
Rozvaľkané lístkové cesto rozkrájame na 8 dlhých pásov. Z výkresu si vytvoríme kurnútky, ktoré obalíme alobalom. Pásy z lístkového cesta omotávame okolo kornútka. Začíname od užšej časti, vždy kúsok prekrývame cez seba. Vzniknú nám mrkvičky.
-
Mrkvičky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich žĺtkom a pečieme pri teplote 180 °C 25‑30 minút. 10 minút pred koncom kornútky otočíme, aby sa prepiekli aj zo spodnej strany. Po dopečení necháme aspoň pár minút vychladnúť a následne vytiahneme alobal.
-
Sladký variant – tvarohový krém (4 kusy)
226 kcal | 15 g S | 12 g B | 12,6 g T (1 ks)
-
Na sladkú plnku si v miske vymiešame tvaroh s arašidovým maslom a proteínom. Hotové a vychladnuté kornutky naplníme plnkou pomocou cukrárskeho vrecka a na dokončenie použijeme plátky jablka.
-
Slaný variant – nátierka z morčacieho mäsa (4 kusy)
268 kcal | 13 g S | 8,2 g B | 20 g T (1 ks)
-
Na nátierku si do misy dáme morčacie mäso z konzervy bez nálevu. Pridáme ghee, lučinu, horčicu a sušenú bazalku. Rozmixujeme ponorným mixérom. Hotové a vychladnuté mrkvičky opäť naplníme plnkou pomocou cukrárskeho vrecka. Na dokončenie použijeme čerstvú rukolu.