Už ste skúšali vianočné stromčeky na slano? Ak nie, poďte si ich s nami pripraviť. Vďaka lístkovému cestu sú hotové raz‑dva a potešia sa im nielen deti, ale aj návšteva. Chutné, rýchle na prípravu, no a týmto určite nič nepokazíte.
1 porcia obsahuje
- 173 kcal
- 13,8 g sacharidov
- 8 g tukov
- 9,6 g bielkovín
Na 7 porcií
- 1 balenie listkového cesta
- 90 g šunky
- 90 g 30 % Eidamu
- 25 g žervé
- štipka himalájskej soli
Postup
-
Lístkové cesto si rozložíme a prerežeme na polovicu. Natrieme žervé na polovicu a poukladáme šunku a syr.
-
Druhou stranou cesta prikryjeme, vyrovnáme a jemne pritlačíme. Narežeme na rovnaké pásiky, nám vyšlo 7 ks.
-
Tvoríme stromčeky od spodu nahor tak, že na spodu bude najširšia časť. Stromček napichneme na špajdľu a uložíme na plech s papierom na pečenie.
-
Pečieme na 190 °C 30 minút. Po vychladnutí vykrojíme zo syra hviezdičky a napichneme na vrch stromčeka. Môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou pre zaujímavý efekt.
-
Dobrú chuť!