Chceš super sendvič, ale často na teba vyskakujú len tie s mäsom a ty ho buď neješ alebo sa ho snažíš obmedziť? Tak tento recept bude práve pre teba! 🌱 Nemusíš sa báť, že by sme vynechaním mäsa ubrali na bielkovinách. Naopak! Pridali sme vajíčko, syr feta a avokádo, ktoré sa k sebe perfektne hodia, doplnia ich ďalšie suroviny a ty si dáš 30 g bielkovín na porciu! 💪🏻
Tento šťavnatý sendvič je super ako jednoduché raňajky, rýchla desiata, čo ťa počas dňa nakopne, obed do krabičky, či večera, keď fakt nestíhaš. Tak kedy si ho dáš? 😏
1 porcia obsahuje
- 629 kcal
- 32 g sacharidov
- 42 g tukov
- 30 g bielkovín
Na 1 porciu
- 2 plátky Vilgain sandwich bread
- 3 vajcia
- 30 g syra feta
- 20 g baby špenátu
- 10 g sušených paradajok
- 1 lyžica Vilgain pesta genovese
- 30 g avokáda
- avokádový olej
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Vajcia vyšľahaj vidličkou so soľou a čiernym korením.
-
Na panvici s trochou oleja podus baby špenát a vlej naň vajcia.
-
Kým vajcia úplne stuhnú, namoč v nich z oboch strán tousty a oba polož vedľa seba na omeletu.
-
Na toast daj pesto, syr feta, nakrájané avokádo a paradajky.
-
Oba chleby potom priklop na seba a nechaj ich ešte chvíľku opiecť z oboch strán, aby bolo vajíčko dokonale uvarené.
-
Potom už len rozkroj a podávaj s obľúbenou zeleninou. Dobrú chuť!