Nadýchané srdiečka inšpirované tradičnou tortou Red Velvet sa skvele hodia ako valentínsky dezert. Jemný syrový krém si zamiluje skutočne každý. A keď na finálne zdobenie použijete maliny či lyofilizované jahody, nestúpite vedľa. ❤️
1 porcia obsahuje
- 454 kcal
- 31 g sacharidov
- 33 g tukov
- 8 g bielkovín
Na 12 porcií
- 330 g špaldovej múky
- 150 g masla
- 120 g trstinového cukru
- 2 vajcia
- 5 čajových lyžičiek kakaa
- 1 čajová lyžička mletej vanilky
- 300 ml cmaru
- 1 čajová lyžička potravinárskeho farbiva
- 1 čajová lyžička jedlej sódy
- 1 lyžica vínneho octu
- štipka soli
- 500 g mascarpone
- 250 g Philadelphia cream cheese
- 1 čajová lyžička mletej vanilky
- lyofilizované jahody
- lyofilizované maliny
Postup
-
Rúru si predhrejte na 180 °C a vyložte plech papierom na pečenie. -
V hlbšej mise zmiešajte múku, kakao, vanilku a štipku soli. Cmar zafarbite červenou farbou.
-
Vo vyššej nádobe vyšľahajte cukor s maslom do peny. Do tej zašľahajte vajcia a postupne pridajte cmar.
-
K tekutej zmesi dajte suché ingrediencie a všetko dôkladne premiešajte.
-
V menšej miske zmiešajte jedlú sódu, vínny ocot a zamiešajte do cesta.
-
Cesto nalejte na plech a dajte do rúry na asi 20 minút. Pred vybratím ho prekontrolujte špajdľou.
-
Medzitým si pripravte náplň vyšľahaním mascarpone, Philadelphie a vanilky.
-
Z vychladnutého cesta vykrojte srdiečka, ktoré potom pozdĺžne rozkrojte.
PS: odrezky nevyhadzujte, rozdrobte ich na finálne zdobenie.
-
Srdiečka premažte krémom a ozdobte rozdrobeným cestom.
-
Valentínske srdiečka nechajte ideálne cez noc odpočívať v chladničke a podávajte.