Valentínske Red Velvet srdiečka

Kristýna
Kristýna Martínková
80 min.
26 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Valentínske Red Velvet srdiečka

Nadýchané srdiečka inšpirované tradičnou tortou Red Velvet sa skvele hodia ako valentínsky dezert. Jemný syrový krém si zamiluje skutočne každý. A keď na finálne zdobenie použijete maliny či lyofilizované jahody, nestúpite vedľa. ❤️

1 porcia obsahuje 1 srdiečko

  • 454 kcal
  • 31 g sacharidov
  • 33 g tukov
  • 8 g bielkovín

Na 12 porcií

Na cesto:
Na krém:
  • 500 g mascarpone
  • 250 g Philadelphia cream cheese
  • 1 čajová lyžička mletej vanilky
Dozdobenie:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Valentínske Red Velvet srdiečka Rúru si predhrejte na 180 °C a vyložte plech papierom na pečenie.

  2. V hlbšej mise zmiešajte múku, kakao, vanilku a štipku soli. Cmar zafarbite červenou farbou.

  3. Vo vyššej nádobe vyšľahajte cukor s maslom do peny. Do tej zašľahajte vajcia a postupne pridajte cmar.

  4. K tekutej zmesi dajte suché ingrediencie a všetko dôkladne premiešajte.

  5. V menšej miske zmiešajte jedlú sódu, vínny ocot a zamiešajte do cesta.

  6. Cesto nalejte na plech a dajte do rúry na asi 20 minút. Pred vybratím ho prekontrolujte špajdľou.

  7. Medzitým si pripravte náplň vyšľahaním mascarpone, Philadelphie a vanilky.

  8. Z vychladnutého cesta vykrojte srdiečka, ktoré potom pozdĺžne rozkrojte.

    PS: odrezky nevyhadzujte, rozdrobte ich na finálne zdobenie. Valentínske Red Velvet srdiečka

  9. Srdiečka premažte krémom a ozdobte rozdrobeným cestom. Valentínske Red Velvet srdiečka

  10. Valentínske srdiečka nechajte ideálne cez noc odpočívať v chladničke a podávajte. Valentínske Red Velvet srdiečka

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
26 Páči sa mi Uložiť recept