Tradičný recept v netradičnom poňatí, ktorý premení klasiku zo školských jedální na vyvážené a plnohodnotné jedlo! Príprava je jednoduchšia, a pokiaľ s nástupom školského roka opäť vyťahujete obedové krabičky, tento recept vám zaistí skvelé jedlo aj na tri dni dopredu!
1 porcia obsahuje
- 435 kcal
- 44 g sacharidov
- 12,5 g tukov
- 36 g bielkovín
Na 4 porcie
- 200 g špaldových cestovín
- 1 balenie Vilgain R2E morčacieho mäsa
- 250 g mrazenej zeleniny
- 3 vajcia
- 150 ml mlieka
- 1 čajová lyžička plnotučnej horčice
- soľ
- čierne korenie
- granulovaný cesnak
Postup
-
-
Cestoviny uvarte v osolenej vode podľa návodu, morčacie mäso zlejte a vidličkou ho natrhajte na drobné kúsky. -
Pripravte si vaječnú zmes – vajcia prešľahajte s mliekom dohladka, pridajte lyžičku horčice a štedro dochuťte soľou, čiernym korením a sušeným cesnakom. -
Do pekáča dajte uvarené cestoviny, natrhané morčacie mäso a prisypte všetku mrazenú zeleninu. Dobre premiešajte a nakoniec všetko rovnomerne zalejte pripravenou vaječnou zmesou. -
Pečte v predhriatej rúre na 180 °C cca 40 minút dozlatista. Hotové šunkofleky nechajte trochu vychladnúť a podávajte. Dobrú chuť!
-