Špagety sú nielen klasika všetkých klasík, ale aj veľká záchrana, keď človek nestíha. Nie je sa čomu čudovať. Ich veľkou výhodou je tiež to, že sa dajú uvariť na miliardy spôsobov. My si pre vás tentoraz pripravili túto verziu z talianskej Kampánie, ktorá je plná chutí z paradajok, olív, kapár a korenia. A sme si istí, že si ju zamilujete rovnako ako my! :)
1 porcia obsahuje
- 421 kcal
- 83 g sacharidov
- 15,3 g tukov
- 13 g bielkovín
Na 2 porcie
- 400 g špagiet
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice kapary
- 50 g olív
- 400 g Vilgain paradajkovej omáčky puttanesca
- 2 lyžice olivového oleja
- bazalka
Postup
-
Uvarte si špagety, najlepšie al dente (budú sa ešte chvíľu variť v omáčke, tak nech nie sú zbytočne rozvarené).
-
Medzitým v panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nasekaný cesnak a čili papričku a restujte, kým cesnak nezačne voňať.
-
Pridajte kapary, olivy a paradajky. Varte na strednom ohni, kým sa omáčka trochu nezredukuje a nezhustne.
-
Ochutnajte a dochuťte soľou a korením. Ak je to potrebné, môžete pridať viac čili.
-
Špagety zlejte, ale nechajte si trochu varenej vody. Pridajte špagety do panvice s omáčkou a premiešajte, aby boli všetky cestoviny omáčkou obalené. Pokiaľ je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody zo špagiet.
-
Podávajte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.