Slaná náplň v lístkovom ceste? No mňam! Tento závin si obľúbite rovnako ako my. Špenát, feta, cibuľa, cesnak a muškátový oriešok je stávka na istotu, tak si s nami tento jednoduchý slaný snack poďte pripraviť.
1 porcia obsahuje
- 400 kcal
- 25 g sacharidov
- 30 g tukov
- 8,5 g bielkovín
Na 8 porcií
- 500 g listkového cesta
- 300 g listového špenátu
- 200 g syra feta
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 ml olivového oleja
- 1 vajce
- soľ
- čierne korenie
- 1 čajová lyžička muškátového orieška
Postup
-
Predhrejte si rúru na 200 °C.
-
Na panvici rozohrejte olivový olej a opražte na ňom nadrobno nasekanú cibuľu, kým nebude sklenená.
-
Pridajte nasekaný cesnak a smažte ďalšie 2 minúty.
-
Pridávajte špenát a smažte, kým sa nestiahne. Pri smažení môžete pridať trochu soli, korenia a muškátový oriešok.
-
Zmes odstavte z plameňa a nechajte mierne vychladnúť. Do ochuteného špenátu vmiešajte nakrájaný syr feta.
-
Rozbaľte lístkové cesto na pracovnej ploche a rovnomerne naň rozotrite špenátovú zmes. Cesto starostlivo zrolujte do tvaru štrúdle. Potrite rozšľahaným vajcom, aby štrúdľa získala krásnu zlatistú farbu. Pečte v predhriatej rúre asi 25‑30 minút alebo kým štrúdľa nevyskočí a nebude mať zlatistú farbu.
-
Po vybratí z rúry nechajte štrúdľu chvíľu odpočívať, a potom podávajte.