Šťavnatý fresh šalát, čo je do pár minút na stole? Máme a radi ho naučíme aj vás. Tak poďme na to!
1 porcia obsahuje
- 360 kcal
- 19,2 g sacharidov
- 28 g tukov
- 3,9 g bielkovín
Na 2 porcie
- 150 g bulguru
- petržlenová vňať
- mäta
- 3 paradajky
- jarná cibuľka
- 30 ml citrónovej šťavy
- 60 ml olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
- 100 g uhorky
Postup
-
Bulgur uvarte podľa návodu na obale.
-
Medzitým v hlbokej mise zmiešajte nasekanú petržlenovú vňať a mätu, nakrájané paradajky, jarnú cibuľku a nakrájanú uhorku.
-
Keď je bulgur uvarený, nechajte ho vychladnúť na izbovú teplotu, prípadne ho prepláchnite studenou vodou, aby sa zastavil proces varenia.
-
Vychladnutý bulgur pridajte do misy s bylinkami a zeleninou.
-
Celú zmes premiešajte s čerstvou citrónovou šťavou, extra panenským olivovým olejom, soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Všetko dôkladne, ale šetrne, premiešajte.
-
Šalát nechajte pred podávaním aspoň 30 minút odležať v chladničke, aby sa chute prepojili.
-
Pred podávaním ešte raz ochutnajte a prípadne dochuťte soľou, čiernym korením alebo citrónovou šťavou.
-
Podávajte chladený ako osviežujúcu prílohu alebo ľahký hlavný chod.