Tradičný americký šalát coleslaw sa obvykle pripravuje z bielej kapusty. Nie je to už ale trochu nuda? Presne preto sme si pre vás pripravili jeho obmenu a použili kapustu červenú.
Dodá mu krásnu tmavo fialovú farbu, ale aj výraznejšiu chuť. Skvele sa hodí k bravčovému a hovädziemu mäsu. Miesto si nájde aj vo vašom piknikovom koši alebo ho môžete použiť do sendvičov a ako základ ďalších druhov šalátov.
1 porcia obsahuje
- 275,8 kcal
- 24,4 g sacharidov
- 19 g tukov
- 5,5 g bielkovín
Na 4 porcie
- 1 červená kapusta
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa
- 120 g majonézy
- 60 g kyslej smotany
- 2 lyžice octu
- 1 lyžica medu
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Nastrúhajte kapustu a mrkvu na rezance, nakrájajte cibuľu a všetko premiešajte v jednej mise.
-
V menšej miske potom zmiešajte majonézu, kyslú smotanu, ocot a med, kým sa všetko pekne nespojí.
-
Pridajte zmes s majonézou do misy so zeleninou a premiešajte tak, aby bola kapusta s mrkvou všade obalená zálievkou. Dochuťte soľou a korením.
-
Najlepšie je nechať šalát odležať, ideálne cez noc, aby sa všetky chute spojili dohromady.
-
No a môžete podávať, tak dobrú chuť!