Chceš fancy raňajky, čo ti dodájú kopu bielkovín a pripraviť si je môžeš dopredu, takže ráno ti zostane čas? Čo vyskúšať tento mini raňajkový cheesecake plný jahôd alebo iného obľúbeného ovocia, ktorý tvoje ráno naštartuje presne tak, ako potrebuješ. 👌🏻
Navyše je to dokonale fotogenická fajnová, ktorú musíš hodiť do stories a označiť @vilgainrecepty! 🥰
1 porcia obsahuje
- 216 kcal
- 13,9 g sacharidov
- 5,5 g tukov
- 25 g bielkovín
Na 2 porcie
- 200 g syra cottage light
- 70 g odtučneného gréckeho jogurtu
- 1 lyžica javorového sirupu
- 10 g vanilkového proteínu
- 30 g jahôd
- 1 vajce
- 20 g jahôd
- 70 g agávového sirupu
- 15 g jahodového prebiotic toppingu
Postup
-
V mixéri rozmixujeme cottage cheese, grécky jogurt, javorový sirup, vajce a proteín. Vzniknutú zmes rozdelíme do dvoch zapekacích misiek. -
Na vrch pridáme nakrájané kúsky jahôd.
-
Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 30 minút. Po dopečení necháme vychladnúť.
-
Následne na vrch každého dezertu pridáme grécky jogurt, ozdobíme jahodami a toppingom. Vychutnávame.