Hľadáte inšpiráciu na rýchlu desiatu do školy alebo do práce, ktorú si pripravíte dopredu, a potom len prihodíte do tašky a utekáte? Potom skúste tieto tyčinky so štedrou dávkou proteínu, ktoré vás zasýtia a nemusíte sa napchávať nejakou nezdravou sušienkou plnou umelých aditív.
1 porcia obsahuje
- 206 kcal
- 27 g sacharidov
- 7 g tukov
- 9 g bielkovín
Na 9 porcií
- 200 g datlí
- 60 g Vilgain Proteinu s príchuťou čokoláda a lieskový orech
- 30 g ovsených vločiek
- 75 g Ube Mochi orechového masla
- 75 g čakankového sirupu
- 10 g lyofilizovaných lesných čučoriedok
- 10 g lyofilizovaných malín
- 60 g vody
- 60 g Vilgain bielej čokolády
- 5 g lyofilizovaných lesných čučoriedok
- 5 g lyofilizovaných malín
Postup
-
Dopredu si pripravíme datľovú pastu. Datle zmiešame s vodou a rozmixujeme do hladkej zmesi. Ak chcete ušetriť čas, môžete použiť už hotovú pastu. -
Ideme na základ. Do misky si dáme našu datľovú pastu, čakankový sirup a orieškové maslo.
-
Zmes dáme na 20 sekúnd do mikrovlnky, aby sa s ňou lepšie pracovalo. Potom pridáme zvyšok surovín na základ (proteín, vločky rozmixované na múku a rozdrobené lyofilizované ovocie).
-
Zmes miešame dovtedy, kým sa všetky ingrediencie nespoja a nevytvoria nelepivé „cesto“.
-
Do formy s veľkosťou 16 x 16 cm dáme papier na pečenie a cesto prstami rovnomerne rozprestrieme.
-
Na polevu si rozpustíme vo vodnom kúpeli bielu čokoládu. ⅔ nalejeme na základ a uhladíme. Zvyšnú čokoládu rozdelíme a do 1/2 dáme na prach rozmixované lyofilizované maliny a do 2/2 na prach rozmixované lyofilizované čučoriedky.
-
Zafarbenú čokoládu nakvapkáme na bielu, špajdľou môžeme vytvoriť farebnú mozaiku a nakoniec zľahka posypeme podrveným lyofilizovaným ovocím.
-
Proteínové kocky necháme aspoň 30 minút v chladničke stuhnúť. Aby sa čokoláda pri krájaní nelámala, namočíme nôž do horúcej vody a je hotovo.
-
Skladujeme v chladničke maximálne 5 dní, tak dobrú chuť!