Zdravých desiat nie je nikdy dosť, a preto sme sa rozhodli vylepšiť obľúbenú maškrtu. Inšpiráciou sa nám stali populárne tvarohové tyčinky z Lidlu, ktoré sú však pomerne energeticky bohaté. Ubrali sme z kalórií a tukov a prihodili ešte pár bielkovín navyše. Vznikol chutný snack so sviežimi malinami a chrumkavou čokoládou, ku ktorému sa budete neustále vracať. No presvedčte sa sami!
1 porcia obsahuje
- 120 kcal
- 5,6 g sacharidov
- 7,7 g tukov
- 6,9 g bielkovín
Na 12 porcií
- 500 g polotučného tvarohu
- 1 balenie želatíny
- 40 g práškového sladidla
- 30 g práškového cukru
- 2 lyžice lyofilizovaných malín
- 100 g horkej čokolády
- 2 čajové lyžičky kokosového oleja
- 20 g vanilkového proteínu
Postup
-
Prvým krokom je pripraviť si želatínu podľa návodu. V miske si zmiešame tvaroh so sladidlom, proteínom a cukrom. Cukor môžeme pokojne úplne vynechať a nahradiť ho sladidlom.
-
Do zmesi vmiešame želatínovú zmes. Pokiaľ sa nám vytvoria hrudky, nevadí, môžeme ich rozmixovať tyčovým mixérom.
-
Pripravíme si menší plech s veľkosťou, ktorá sa nám zmestí do mrazničky, úplne stačí 20 cm x 20 cm. Vystelieme ho papierom na pečenie a na dno nadrobíme lyofilizované maliny, ktoré prikryjeme tvarohovým krémom. Zmes dáme stuhnúť na polhodinu do mrazničky.
-
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s dvoma lyžičkami kokosového oleja a vytiahneme stuhnutú zmes, ktorú nakrájame na tyčinky. Tyčinky si dáme na nerezovú mriežku, pod ktorú vložíme plech, polejeme ich čokoládou a necháme stuhnúť.
Druhou možnosťou je tyčinky napichnúť na špajdľu a namáčať ich v čokoláde.
-
Tyčinky skladujeme v chladničke a ideálne zjeme do dvoch dní. Dajú sa aj zamraziť. V takom prípade ich pred konzumáciou necháme na hodinu rozmraziť pri izbovej teplote.
-
Tak dobrú chuť!