Radi skúšate niečo nové a zdravé pod zub, ale dochádza vám inšpirácia? Tak zbystrite! Tento recept je plný bielkovín, zdravých tukov a extrémne jednoduchý na prípravu.
1 porcia obsahuje
- 254 kcal
- 22 g sacharidov
- 12 g tukov
- 15 g bielkovín
Na 10 porcií
Na základ:
- 20 g crispies
- 40 g kešu masla
- 30 g datľovej pasty
- 10 g proteínu s príchuťou slaný karamel
- 2 lyžice vody
- 1 čajová lyžička mletej vanilky
- 1 štipka škorice
- 1 štipka himalájskej soli
Na ozdobu:
- 10 g horkej čokolády
- 2 g masla
- lyofilizované maliny
Postup
-
Do nádoby na šľahanie dáme kešu maslo, datľovú pastu, proteín slaný karamel, 2 lyžice vody, vanilkový prášok, soľ a škoricu. Rozmixujeme tyčovým mixérom do jemnej pasty. Prisypeme proteínové crispies a riadne premiešame. Potom už iba tvarujeme guľôčky. Aby sa cesto na ruky veľmi nelepilo, končeky prstov namáčame vo vode. -
Teraz sa pustíme do vodného kúpeľa. V hrnci privedieme vodu do varu. Vložíme doň pohár s nalámanou čokoládou a maslo. Miešame do úplného rozpustenia.
-
Hotové guľky postriekame čokoládou a ozdobíme lyofilizovanými malinami. Dobrú chuť.