Čakáte návštevu a potrebujete pripraviť rýchle pohostenie? Potom nezúfajte, tento pletenec zvládnete pripraviť aj na poslednú chvíľu. Stačí mať po ruke len pár surovín, navyše kreativite sa medze nekladú, takže ak máte málo času a poloprázdnu špajzu, pridajte do pletenca to, čo je práve doma. 🤩
1 porcia obsahuje
- 229 kcal
- 10,9 g sacharidov
- 17,6 g tukov
- 5,4 g bielkovín
Na 10 porcií
- listkové cesto
- Vilgain pesto genovese
- 2 paradajky
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- 150 g syra feta
- 1 vajce
- sezam
- kvetový med
Postup
-
Paradajky nakrájame na malé kocky. Pridáme prepasírovaný cesnak, soľ a čierne korenie. -
Plát lístkového cesta natrieme bazalkovým pestom.
-
Z paradajok odlejeme prebytočnú šťavu a vyskladáme ich na cesto.
-
Nakoniec celé cesto posypeme rozdrobeným feta syrom.
-
Cesto zrolujeme po dlhšej strane a presunieme na plech s papierom na pečenie.
-
Do cesta nožom vytvoríme jemné rezy a vytvoríme z cesta veniec.
-
Pletenec potrieme rozmiešaným vajíčkom a posypeme sezamovými semienkami.
-
Pečieme v rúre 40 minút na 170 °C.
-
Po upečení necháme vychladnúť a môžeme podávať.
-
Tak dobrú chuť.