Cuketa a mrkva, dve sezónne suroviny, ktoré sú super do zeleninových placiek. Použiješ ich ako prílohu, alebo do nich pridaj nejaký zdroj bielkovín a daj si ich len tak alebo so zemiakmi či šalátom. My sme tentoraz pridali aj tuniaka a ideálny letný obed za 20 minút bol na stole! 🚀
1 porcia obsahuje
- 453 kcal
- 14 g sacharidov
- 22,7 g tukov
- 49,5 g bielkovín
Na 1 porciu
- 3 vajcia
- 120 g tuniaka vo vlastnej šťave
- 100 g cukety
- 100 g mrkvy
- 1 štipka soli
- 1 štipka čierneho korenia
- avokádový olej
Postup
-
Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle.
-
Vytlačíme z nej všetku prebytočnú šťavu.
-
Mrkvu tiež nastrúhame na jemnom strúhadle a zmiešame ju s cuketou, vajcami a tuniakom.
-
Pridáme trochu soli a čierneho korenia.
-
Placky zo zmesi opečieme z oboch strán na troche avokádového oleja.
-
A podávame s obľúbeným dipom!