Zelenina v dezerte? Áno! Vďaka nej sú totiž sladké dobroty krásne vláčne. Dvojnásobne to platí pri mrkvových šatôčkach s lekvárom. Sladké kapsičky, ktoré máte hotové raz‑dva, skvele si pochutíte a potešíte nimi aj tú najkritickejšiu návštevu! Tak sa poďte pozrieť, ako na ne!
1 porcia obsahuje
- 119 kcal
- 15 g sacharidov
- 6 g tukov
- 1,9 g bielkovín
Na 8 porcií
- 100 g hladkej múky
- 50 g masla
- 30 g kyslej smotany
- 3 mrkvy
- 1 čajová lyžička škorice
- 1/2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 1 vajce
- 80 g slivkového lekváru
- trstinový práškový cukor
Postup
-
V miske si zmiešame všetky sypké ingrediencie. -
Pridáme k nim najemno nastrúhanú mrkvu a rozpustené maslo.
-
Z tejto zmesi vypracujeme nelepivé cesto, ktoré zabalíme a dáme na polhodinu odležať do chladničky.
-
Z cesta si vyvaľkáme tenký plát a vykrojíme kolieska pomocou hrnčeka alebo pohára.
-
Doprostred dáme 1 lyžičku lekváru a cesto preložíme (vznikne nám malá kapsička).
-
Konce pritlačíme vidličkou, aby nám náplň nevytiekla. Potrieme vajíčkom a pečieme zhruba 12‑15 minút na 175 °C.
-
Necháme vychladnúť, môžeme (no nemusíme) pocukrovať práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!