Či už hľadáte recept na dobrý obed, večeru alebo jedlo do krabičky, ste tu správne! Aj keď sme ho pripravovali pre vegetariánov ako alternatívu ku klasickým mäsovým guľkám, ocení ho aj ten najväčší mäsožrút. Guľky sú totiž krásne šťavnaté, výraznú chuť im dodá tofu i paradajková omáčka a keď k nim pridáte napríklad naše tagliatelle, zaručujeme vám, že sa guľky stanú vašim go‑to jedlom v hektickom týždni, sú totiž extra jednoduché na prípravu! 🧆
1 porcia obsahuje
- 573 kcal
- 89 g sacharidov
- 14 g tukov
- 20 g bielkovín
Na 4 porcie
- 3 mrkvy
- 1/2 balenie tofu
- 250 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
- 1/2 čajové lyžičky granulovaného cesnaku
- 1/2 čajové lyžičky sladkej papriky
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 1 štipka čierneho korenia
- bazalka
- 250 g cestovín tagliatelle
- 250 g Vilgain Vegan Sugo Basilico
- 1 strúčik cesnaku
- 1/2 cibule
- soľ
- ghee v spreji
- 15 g 30 % Eidamu
Postup
-
Mrkvu očistíme a nakrájame na väčšie kusy a necháme uvariť.
-
Keď bude mrkva už mäkká, scedíme ju a necháme vychladnúť.
-
Vychladnutú mrkvu roztlačíme s tofu vidličkou alebo ľahko rozmixujeme v mixéri.
-
K mrkve a tofu primiešame múku, škrob a korenie a všetko spolu poriadne zapracujeme.
-
V hrnci privedieme do varu vodu s kvapkou oleja a medzitým si z cesta vytvoríme v dlaniach guľky s priemerom asi 2 cm.
-
Guľky vložíme do horúcej vody a za občasného miešania ich necháme povariť na asi 10 minút, kým nevyplávajú na hladinu.
-
Scedíme ich a pripravíme si omáčku.
-
Na troche ghee masla si opražíme cibuľku a cesnak, potom pridáme paradajkovú omáčku a trochu vody z uvarených cestovín.
-
Všetko spolu premiešame a primiešame aj mrkvové guľky.
-
Guľky s omáčkou podávame so syrom a tagliatele uvarenými podľa návodu na obale.
-
Tak dobrú chuť!