Nie je nič lepšie, ako mať v chladničke jednohubky, ktoré ukoja chute na sladké a majú veľa živín. Napríklad tieto mrkvové cake pops so základom z ovsených vločiek, ktoré tvojmu telu navyše dodajú poriadne veľa vlákniny! 🥕
Vyskúšaš tento easy sladký snack? Nezabudni s nami výsledok zdieľať na Instagrame s označením @vilgainrecepty! 📸
1 porcia obsahuje
- 139 kcal
- 11 g sacharidov
- 10 g tukov
- 3 g bielkovín
Na 12 porcií
- 80 g ovsených jumbo vločiek
- 1 mrkva
- 40 g datlí
- 40 g vlašských orechov
- 1 čajová lyžička chia semienok
- 1 štipka škorice
- 1 štipka Vilgain sušeného zázvoru
- 100 g kešu orechov
- 40 g kokosového oleja
- 20 g javorového sirupu
- 20 g vody
Postup
-
Do mixéra hoď ovsené vločky, na hrubo nastrúhanú mrkvu, datle, vlašské orechy, chia semienka a korenie. -
Všetko rozmixuj. Malo by ti vzniknúť cesto tuhšej konzistencie.
-
Namoč si ruky a z cesta tvaruj guľky, ktoré dávaj na tácku. Guľky daj na 30 minút do mrazničky.
Medzitým si daj namáčať kešu orechy.
-
Posledným bodom je poleva. Namočené orechy zlej a hoď do výkonného mixéra. Pridaj k nim roztopený kokosový olej, javorový sirup a kvapku vlažnej vody. Rozmixuj do hladkej konzistencie.
Potom vezmi guľky, ktoré v pripravenej poleve obaľ. Posyp nastrúhanou mrkvou, nasekanými orechmi a daj do mrazničky minimálne na 30 minút. Ale radšej dlhšie ako menej.
-
Potom už len vychutnávaj!