Ešte stále nemáte dosť nepečených cukroviniek? Tak to je iba dobre, pretože ani my nie. Tieto karamelové guľôčky sú veľmi jednoduché, rýchle na prípravu a pochutia si na nich doslova všetci. Sú totiž vegánske. :)
Tak ich určite vyskúšajte!
1 porcia obsahuje
- 393,2 kcal
- 21,6 g sacharidov
- 35 g tukov
- 9 g bielkovín
Na 8 porcií
- 60 g kokosového mlieka
- 1 štipka soli
- 125 g trstinového cukru
- 40 g vody
- 30 g rastlinného masla
- vanilkový extrakt
- 100 g vegan crispies
- 50 g čokopecičiek
- 20 g rastlinného masla
- vločková soľ
Postup
-
V menšom hrnci zmiešajte kokosové mlieko, soľ a vanilkový extrakt. Zmes nevarte, len jemne ohrejte.
-
V druhom hrnci dokopy zmiešajte cukor a vodu a na strednom plameni začnite cukor rozpúšťať na teplotu okolo 180 °C. Cukor nemiešajte, kým sa nerozpustí.
-
Keď je karamel hotový, vmiešajte teplé mlieko s vanilkovým extraktom a rastlinné maslo. Túto zmes ešte chvíľku ohrievajte a miešajte, kým nebude karamel úplne hladký.
-
Pridajte vegánske crispies a hmotu nechajte na chvíľku vychladnúť, dokým nebude dosť studená na to, aby sa z nej dali tvarovať guľôčky.
-
Pred tvarovaním si ruky pomažte olejom, aby sa na ne zmes nelepila. A potom sa môžete pustiť sa do tvorenia guľôčok s rovnakou veľkosťou. Hotové ich vkladajte do papierových košíčkov a pokvapkajte rozpustenou čokoládou s rastlinným maslom. Na záver posypte vločkovou soľou.
-
Dobrú chuť!