Nepečené dezerty milujeme, o to viac, keď na ich prípravu stačí pár minút a trocha surovín. Najväčšiu radosť nám ale urobí, keď výsledok nielen skvele chutí, ale tiež parádne vyzerá. No a presne to spĺňajú tieto Cake Pops alias tortové lízanky na špajdli. Dúfame, že rovnako nadšení ako my, budete aj vy!
1 porcia obsahuje
- 104,5 kcal
- 12,3 g sacharidov
- 5 g tukov
- 2,3 g bielkovín
Na 40 porcií
- 400 g piškót
- 200 g krémového syru
- 100 g trstinového práškového cukru
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 2 lyžice kakaa
- 300 g horkej čokolády
- lyofilizované maliny
- Vilgain Coconut Sprinkles
- lieskové orechy
Postup
-
V stredne veľkej mise zmiešajte nastrúhané piškóty, krémový syr (použili sme nízkotučnú Lučinu), práškový cukor, vanilkový extrakt a kakao (to môžete vynechať, ak chcete vnútro guľôčky svetlé). Miešajte, kým nevznikne hladká (ale pevná a kompaktná) hmota.
-
Zmes tvarujte do malých guľôčok a umiestnite ich na plech vyložený papierom na pečenie. Každú guľôčku prepichnite špáradlom alebo drevenou špajdľou. Plech vložte do mrazničky a dajte zatuhnúť na 30 minút.
-
Medzitým rozpustite horkú čokoládu vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre.
-
Vyberte guľôčky z mrazničky a namočte každú do rozpustenej čokolády tak, aby boli úplne pokryté.
-
Pustite sa do zdobenia! Skvele poslúžia nadrvené oriešky, obľúbené lyofilizované ovocie alebo naše Coconut sprinkles.
-
Nechajte čokoládu s posýpkou stuhnúť pri izbovej teplote alebo na chvíľu vložte späť do chladničky.
A máte hotovo! Tak dobrú chuť. :)