Desiata alebo dezert? Oboje v jednom! Arašidové guľky s čokoládou dodajú energiu, zasýtia a budú vám po ruke zakaždým, keď budete chcieť do niečoho zahryznúť. Najlepšie chutia vychladené priamo z chladničky. A verte nám, je ťažké sa pre ne do chladničky nevracať. :)
1 porcia obsahuje
- 82 kcal
- 5,1 g sacharidov
- 5,6 g tukov
- 2,5 g bielkovín
Na 20 porcií
- 120 g arašidového masla
- 50 ml medu
- 5 kvapiek vanilkového extraktu
- 3 ryžové chlebíčky
- 50 g arašidov
- štipka soli
- 60 g čokopecičiek
- 1 čajová lyžička kokosového oleja
Postup
-
V mise zmiešame arašidové maslo s medom a vanilkovým extraktom. -
Do zmesi rozdrobíme ryžové chlebíčky, pridáme drvené arašidy a štipku soli. Spracujeme cesto a vytvarujeme guľky.
(TIP: Pokiaľ chcete ušetriť trochu času, o ktorý by ste prišli rozdrobovaním ryžových chlebíčkov, vyskúšajte naše Vilgain Crispies. Do guliek tak navyše pridáte poriadnu dávku bielkovín!)
-
Čokopecičky spoločne s kokosovým olejom rozpustíme vo vodnom kúpeli.
-
Guľky obalíme v čokoláde, posypeme drvenými arašidmi a môžeme aj plátkami soli. Nakoniec ich necháme stuhnúť v chladničke.
-
Podávame vychladené, tak dobrú chuť!