Rožteky k Vianociam jednoducho patria! Okrem tých vanilkových si tento rok pripravte aj krehké, na jazyku sa rozplývajúce, mandľové rožky s čokoládou, ktoré sú tradičnými vianočnými cukrovinkami v nemeckých krajoch. A vieme, prečo ich tak milujú!
1 porcia obsahuje
- 94 kcal
- 4,6 g sacharidov
- 7,6 g tukov
- 2,9 g bielkovín
Na 26 porcií
- 100 g mandľovej múky
- 50 g trstinového cukru
- štipka soli
- 200 g mandľového masla
- 1 bielok
- 40 čokopecičiek
- 1 čajová lyžička kokosového oleja
- mandle
Postup
-
V mise zmiešame mandľovú múku s trstinovým cukrom a štipkou soli. -
Pridáme mandľové maslo, bielok a rukami vypracujeme cesto.
-
Cesto necháme odležať aspoň 30 minút v chladničke.
-
Z jednotlivých kúskov cesta vyvaľkáme guľôčky a z nich vyvaľkáme rožky, ktoré obalíme v podrvených blanšírovaných mandliach.
-
Rožteky opatrne zahneme a dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
-
Pečieme na 180 °C cca 13‑15 minút.
-
Po upečení necháme vychladnúť.
-
Vo vodnom kúpeli si necháme rozpustiť čokopecičky s kokosovým olejom.
-
Konce rožkov namáčame v rozpustenej čokoláde.
-
Čokoládu necháme na rožkoch stuhnúť.
-
Rožteky skladujeme na chladnom mieste a zjeme čo najskôr.
-
Krásne Vianoce a dobrú chuť!