Vanilkové rožky zo špaldovej múky

Šárka Červinková
Šárka Červinková
70 min.
13 Páči sa mi Komentáre
2
Uložiť recept
Vanilkové rožky zo špaldovej múky

Klasika všetkých klasík. Ale tiež jedna z najobľúbenejších cukroviniek. Tou sú naše vanilkové rožky. Podľa nás by nemali chýbať na žiadnom sviatočnom stole. Ak chcete získať ozajstnú vanilkovo-orieškovú chuť a pochutnať si na krehkých cukrovinkách, skúste náš vylepšený variant zo špaldovej múky.

1 porcia obsahuje 1 rožok

  • 31,5 kcal
  • 3,6 g sacharidov
  • 2,4 g tukov
  • 0,8 g bielkovín

Postup

  1. Vanilkové rožky zo špaldovej múky Najprv zmiešame všetky suché suroviny – špaldovú múku, mandľovú múku a trstinový práškový cukor.

  2. Potom pridáme zmäknuté maslo nakrájané na kocky, 2 veľké lyžice Vilgain Sweet Nuts masla s príchuťou vanilkový rožok, žĺtok a 5 kvapiek vanilkovej arómy. Pokiaľ doma nemáte Vilgain maslo (čo je veľká škoda), nahraďte ho klasickým maslom.

  3. Rukami vypracujeme jemné cesto a necháme odpočívať v chladničke aspoň hodinu.

  4. Z cesta tvarujeme rožky. Ak sa rožky pri ohýbaní lámu, musíme pridať viac masla a cesto znova poriadne spracovať. Pečieme na 170 °C približne 10 minút.

  5. Hotové rožky môžeme obaliť v práškovom cukre, skvele však chutia aj bez neho.

  6. Dobrú chuť!

    Vanilkové rožky zo špaldovej múkyVanilkové rožky zo špaldovej múky

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
13 Páči sa mi Uložiť recept