Kurča cacciatore, teda kura na poľovníčky spôsob, je tradičné talianske jedlo, ktoré je jednoducho pripravené, prekvapí ale svojou plnou chuťou miešacieho sa korenia. Skvele sa k nemu ako príloha hodí nielen ryža, ale aj zemiaky alebo dobrý ražný chlieb.
1 porcia obsahuje
- 516 kcal
- 17,5 g sacharidov
- 18,1 g tukov
- 56 g bielkovín
Na 2 porcie
- 4 kuracie stehná
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 150 g šampiňónov
- 400 g paradajok v konzerve
- 120 ml bieleho vína
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička tymiánu
- 1 čajová lyžička oregana
- soľ
- čierne korenie
- bazalka
Postup
-
Kuracie stehná osoľte a okoreňte z oboch strán. V panvici na stredne vysokom ohni zahrejte olivový olej. Pridajte kuracie stehná kožou dole a smažte ich, kým nie sú zlatohnedé, asi 5 minút na každú stranu. Vyberte ich z panvice a odložte bokom.
-
Do tej istej panvice pridajte cibuľu a papriku a restujte ich asi 5 minút, kým nie sú mäkké. Pridajte nasekaný cesnak a smažte ďalšiu minútu.
-
Potom pridajte šampiňóny a smažte asi 5 minút, kým nie sú mäkké a zlaté.
-
Zvýšte teplotu a pridajte víno. Varte, kým sa víno zredukuje na polovicu. Pridajte paradajky, tymian a oregano. Dochuťte soľou a korením podľa chuti a dobre premiešajte.
-
Vráťte kuracie stehná späť do panvice a prikryte ich omáčkou. Teplotu znova trochu znížte a varte prikryté pokrievkou 25‑30 minút.
-
Dobrú chuť!