Ak máš rád/a krémové cestoviny, tak táto pecka ti bude chutiť! Dokonale krémové orzo prevoňané cesnakom v kombinácii s lososom a baby špenátom je jednoducho lahoda! Navyše ide o jednoduchý obed plný bielkovín, ktorý je aj fajn ako mealprep na nový týždeň. 🍲
1 porcia obsahuje
- 564 kcal
- 46 g sacharidov
- 24 g tukov
- 39 g bielkovín
Na 2 porcie
- 200 g lososa
- 1 hrnček baby špenátu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička Vilgain grass - fed ghee
- 100 g ricotty
- 30 g parmezánu
- 1 štipka soli
- 1 štipka byliniek
- 120 g orzo cestovín
- 500 ml kuracieho vývaru
Postup
-
Vývar priveď do varu a nasyp doň orzo cestoviny. Nechaj variť pod pokrievkou cca 10 minút.
-
Medzitým si na 1 lyžičke ghí alebo masla orestuj lososa nakrájaného na kocky. Osoľ a pridaj rozmarín alebo iné obľúbené bylinky.
-
Lososa vyber z panvice. Na panvici nechaj rozvoňať prelisovaný cesnak.
-
Následne pridaj ricottu a zalej zvyšným vývarom alebo vodou. Pridaj baby špenát, orzo cestoviny a všetko zasyp parmezánom. Nechaj chvíľu prehriať.
-
Navrch pridaj kúsky opečeného lososa a posyp kôprom.
Dobrú chuť!