K letu nepochybne patrí grilovanie a kôprový dip sa skvele hodí ku grilovanému mäsu, k rybe alebo aj k zelenine. Použiť ho môžete napríklad ako omáčku k našim tortilla crackers.
1 porcia obsahuje
- 173 kcal
- 9,3 g sacharidov
- 7,8 g tukov
- 16,2 g bielkovín
Na 1 porciu
- 140 g gréckeho jogurtu
- 60 g kyslej smotany
- 2 lyžice kôpru
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
V stredne veľkej miske zmiešajte grécky jogurt a kyslú smotanu. Pridajte nasekaný čerstvý kôpor a prelisovaný alebo nasekaný cesnak. Prilejte lyžičku citrónovej šťavy a premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
-
Ochutnajte a podľa vlastnej chuti pridajte soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Ak chcete intenzívnejšiu kôprovú chuť, pridajte ďalší nasekaný kôpor.
-
Nechajte chladiť v chladničke najmenej 1 hodinu, aby sa chute spojili. Pred podávaním premiešajte a ozdobte čerstvým kôprom.