Skúšali ste už ovsenú kašu na slano? Táto s kimchi, vajíčkom a syrom je skvelá. Úžasne krémová. Vhodná na raňajky, obed či večeru.
1 porcia obsahuje
- 438 kcal
- 32,2 g sacharidov
- 22,9 g tukov
- 23 g bielkovín
Na 2 porcie
- 3 jarné cibuľky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g fermentovanej zeleniny - kimchi
- 1 lyžica olivového oleja
- 80 g ovsených vločiek
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 150 ml vody
- 1 vajce
- 1 lyžica parmezánu
- 30 g mozzarelly
- 2 vajcia
- 1 jarná cibuľka
- 15 g jemnej sweet chilli omáčky
Postup
-
Jarnú cibuľku a cibuľu nakrájame na drobno. Cesnak nakrájame na plátky. -
V hrnci rozpálime lyžicu oleja a pridáme jarnú cibuľku. Orestujeme a pridáme cibuľu s cesnakom. Opäť chvíľu restujeme dozlatista. Pridáme 150 g scedeného kimchi a za občasného miešania varíme, kým zmäkne a jemne zhnedne.
-
Pridáme ovsené vločky a zalejeme vodou. Pridáme aj sójovú omáčku a varíme za občasného miešania, kým vločky neabsorbujú tekutinu a zmes bude krémová.
-
Následne do zmesi pridáme vajíčko a miešame, kým sa neuvarí a nezapracuje do ovsených vločiek. Stiahneme z ohňa a primiešame strúhaný parmezán.
-
Pripravenú slanú ovsenú kašu rozdelíme na dva taniere a každú porciu posypeme strúhanou mozzarellou.
-
Na dokončenie si ešte pripravíme 2 volské oká. Tie položíme na slanú ovsenú kašu, polejeme sweet chilli omáčkou a dozdobíme jarnou cibuľkou. Môžeme podávať!