Strážiš si príjem sacharidov? Tak skús tento nízkosacharidový obed, ktorý ťa zasýti a je hotový do 30 minút.
1 porcia obsahuje
- 66 kcal
- 2 g sacharidov
- 3 g tukov
- 9 g bielkovín
Na 7 porcií
- 7 plátkov čínskej kapusty
- 250 g mletého kuracieho mäsa
- 1 lyžica olivového oleja
- 3 lyžice Vilgain Vegan Sugo Basilico
- 30 g cibule
- 1 štipka sušeného cesnaku
- 1 štipka soli
- 1 štipka oregana
- 1 lyžica Vilgain amino omáčky
- 1 čajová lyžička sezamu
Postup
-
Najprv si daj variť mäsovú zmes. -
Na lyžici olivového oleja orestuj najemno nakrájanú cibuľu. Potom pridaj mleté kuracie mäso a to okoreň – my sme použili soľ, oregano a sušený cesnak. Pridaj 3 lyžice paradajkového suga a nechaj prehriať.
-
Medzitým si spar listy čínskej kapusty.
Priprav si hlbokú panvicu, do ktorej nalej vodu a tú daj variť. Potom vlož umyté listy kapusty, ponor ich do vody a môžeš ešte prikryť pokrievkou. Po pár minútach, len čo budú mäkké, vyber na tanier.
-
Keď bude mäso hotové, prichádza na rad rolovanie.
Priprav si plátok kapusty a na kraj daj asi 3 lyžice mäsovej zmesi, prehni rohy sprava a zľava. Odspodu začni rolovať, kým ti nevznikne pevný závitok. Takto zaroluj 7 závitkov.
-
Podávaj so sójovou omáčkou a sezamovými semienkami.
-
Tip: Ak nechceš nízkosacharidový obed, pridaj k mäsovej zmesi dusenú ryžu alebo závitky zajedaj ražným pečivom.
-
Tak dobrú chuť!